Híres fürdők



Híres fürdők
Több fürdő is kiemelkedő eredményt ért el Az Év Fürdője közönségszavazáson, mely során eddig több mint 90 ezren értékelték a hazai fürdőket. Ez idáig a legtöbb szavazatot elérő hét fürdő – nem sorrendben – a cserkeszőlői fürdő, a Gyulai Várfürdő, a Hungarospa Hajdúszoboszló, a kiskunmajsai Jonathermál, a szegedi Napfényfürdő Aquapolis, valamint a sárvári és zalakarosi fürdő. Ha ezeket a fürdőket választjuk az utolsó strandolások helyszínéül, biztosan nem járunk pórul.

Cserkeszőlői mínuszok
Képtalálat a következőre: „Cserkeszőlő”Cserkeszőlőn 2010-ben újult meg a gyógy- és strandfürdő, azóta tizenöt medence és nyolc csúszda várja a kikapcsolódni vágyókat. Ekkor hozták létre az úgynevezett téli fürdőt is, így már nem csak nyáron lehet élvezni a helyi termálvíz gyógyító hatását. A fürdő különlegessége, hogy ki lehet próbálni a hazánkban még kevés helyen fellelhető krioszaunát is, ami a hagyományos szauna ellentettje, a szervezetet egy-három percre mínusz 120 és 170 Celsius fok közötti hőmérsékletnek teszi ki – így biztosan könnyen le lehet hűlni, még 40 fokban is.

Fürdőzés a Gyulai Várfürdőben
Képtalálat a következőre: „gyulai várfürdő”A Gyulai Várfürdő csodálatos környezetben helyezkedik el. A több évtizedes múltra visszatekintő gyógyfürdő egy kétszáz éves őspark, az egykori Almássy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi parkjában „bújik meg”. A Várfürdő tizenkilenc medencével és öt csúszdával büszkélkedhet, mióta 2013 decemberében az Aquapalota, a Dél-Alföld egyik legizgalmasabb víziparadicsoma is megnyitotta kapuit.

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma a Hungarospa
Képtalálat a következőre: „hajdúszoboszló aquapark”A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. A strand egy harminchektáros gyönyörűen parkosított területen terül el, tizenhárom különböző élmény-, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermek medencével. Különlegessége a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán tengerpart, mely 6200 négyzetméteres vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. Az auqaparkban tizenöt pálya szédíti a csúszdázás kedvelőit, emellé tavaly létrehozták az úgynevezett „extrém zónát” is, ahol további hat izgalmas kalandcsúszda és egy vízeséses mászófal várja az adrenalinfüggőket.

Csodás környezetben a Jonathermál
Képtalálat a következőre: „kiskunmajsa aquapark”A kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő húszhektáros, zöld pázsittal borított, fásított területén remekül ki lehet élvezni a nyár utolsó napsugarait és a fürdőzést. A létesítmény tizenegy medencével – köztük egy hullám medencével – és öt csúszdával rendelkezik.


Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdája a Napfényfürdő Aquapolisban
Képtalálat a következőre: „szegedi aquapark”A szegedi Napfényfürdő Aquapolisban is számos különleges szolgáltatással teszik még érdekesebbé a fürdőzést. Kialakítottak egy exkluzív, csendes wellness részleget, ahova csak 16 éven felüliek léphetnek be, biztosítva ezzel a nyugodt pihenést. A fürdőben tizenhárom, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll rendelkezésre; itt található Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdája.

Kétféle gyógyvíz Sárváron
Képtalálat a következőre: „sárvár”Sárvár legfőbb vonzereje az itt feltörő kétféle gyógyvízben rejlik, 1200 méter mélységből 43 fokos, 2000 méterről magas sótartalmú, 83 fokos gyógyvíz jut a felszínre. A híres Sárvári Termálkristályt az utóbbiból állították elő lepárlással. A strandon fejesugró öböl, négypályás versenycsúszda, hullámmedence és hét óriáscsúszda található.


Európában is egyedülálló a zalakarosi gyógyvíz
Képtalálat a következőre: „zalakaros”Zalakaros nemzetközi hírnevét fürdőjének köszönheti. A Zalakarosi Fürdő strandja több mint tíz hektáron terül el, szépen gondozott, parkos környezetben. A fürdőben hat óriáscsúszda is található. Az Európában is egyedülálló zalakarosi gyógyvíz összetétele és a vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike, melyre kezelések széles választéka és orvosi felügyelettel működő gyógyászat épül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Győr a 4 folyó városa

A jód szublimálása